فصل هشتم کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید: برنامه ریزی برای تحقق اهداف

فصل هشتم کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید: برنامه ریزی برای تحقق اهداف

معرفی کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید  

بسیاری از افراد نام ناپلئون هیل را در سطح جهانی با نگارش کتاب بسیار پرفروش "بیندیشید و ثروتمند شوید"، شنیده اند. در واقع نوشتن این کتاب، شهرتی فراوان برای او بوجود آورد. امروزه هم کتابهای هیل به عنوان یکی از برترین ها در دسته بندی موفقیت شخصی شناخته می شود. هرچند تاریخ چاپ این کتاب سال 1937 است، اما هنوز دهه ها بعد از انتشار اولیه هم اثری الهام بخش و ممتاز به شمار می رود. هیل وارد دانشکده حقوق شد، اما به علت ناتوانی در پرداخت هزینه های تحصیل، مجبور شد تا از تحصیل در رشته مورد علاقه اش انصراف بدهد. 

هیل در نویسندگی با استعداد بود و این کار را سابقا در دوران نوجوانی هم انجام داده بود. او در روزنامه ها و مجلات مختلفی قلم می زد. سردبیر آخرین روزنامه ای که در آن مشغول بود، از کار او رضایت زیادی داشت و به همین خاطر او را مامور کرد تا با افراد برجسته و معروف زمانه مصاحبه کند. ناپلئون با افراد نامدار زیادی مصاحبه کرد. از جمله مشهورترین شان اندرو کارنگی، بود که او را به علت مدیریت بر شرکت فولاد ایالات متحده می شناختند

سپس، هیل با تشویق های اندرو کارنگی بر آن شد تا راز موفقیت افراد ثروتمند و معروف را بررسی کند. طی بیست سال با انسان های بسیار موفق زمانه خود مانند توماس ادیسون، الکساندر گراهام بل، جرج ایستمن، هنری فورد، المر گیتس، چارلز شواب، هنری فورد و ویلیام جنینگ برایان صحبت کرد. 

بعد از بیست سال مصاحبه و کسب دانش لازم، او کتابی در همین رابطه نوشت و در سال 2017،  فیلم بیندیشید و ثروتمند شوید از روی کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید ساخته شد. 

 

تصویر 1: نقل قولی از ناپلئون هیل در کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید 

 

این فصل در مورد چه چیزهایی صحبت می کند؟

ناپلئون هیل در فصل هشتم از کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید که یکی از کوتاه ترین فصل های این کتاب هم هست، در ادامه فصل هفتم– شش گام برای تبدیل اهداف به موفقیت، به گام  هفتم برای کسب ثروت می پردازد و آن را توضیح می دهد.  

 این گام هم در ادامه ی فصل قبلی و در پیوند با آن نوشته شده است. این گام اظهار می دارد تعلل در تصمیم گیری یکی از علل رایج شکست است. در مقابل، تصمیم گیری سریع یکی از توانایی های ضروری برای کسب ثروت و موفقیت می باشد.

 هیل با بررسی صدها نفر از کسانی که در آن روزگار بیشتر از یک میلیون دلار پس انداز کرده بودند به این حقیقت دست یافته بود که ویژگی تصمیم گیری سریع در همه این افراد مشترک بوده است. به علاوه بعد از تصمیم گیری نیز نسبت به اجرای آن اصرار داشته و مداومت می ورزیده اند. پس عدم تصمیم گیری یا تصمیم گیری های متغیر، دو عامل شکست هستند. 

مثالی که  هیل به عنوان شاهد مدعای خود مطرح می کند هنری فورد است که در فصل های قبل به معرفی او پرداخته شد. می گویند فورد به قدری در تصمیم گیری هایش قاطع بوده است که برخی او را با لقب "سمج" می شناختند. او انسانی نبود که تحت تاثیر نظر دیگران قرار بگیرد. 

چگونه تصمیم بگیریم 

هیل در ادامه این فصل راجع به چگونگی تصمیم گیری صحبت می کند. او معتقد است برای قاطع شدن و سریع شدن در تصمیم گیری، هر فردی باید سه کار انجام بدهد. ابتدا اینکه باید دانست هر کسی موظف به استفاده از عقل و مغز خودش است. از نظر فورد ارزان ترین کالای روی زمین اظهار عقیده است که از عهده هر کسی برمی آید و نباید به نظرهای دیگران عوام ارزشی گذاشت. 

 برای نظر خود ارزش قائل شوید 

هیل می گوید "به استثنای همکارانی که برای خود انتخاب کرده اید اجازه ندهید دیگران در تصمیم گیری های شما دخالت کنند. در انتخاب همکاران دقت به خرج دهید. کسانی را انتخاب کنید که با شما هماهنگ و همدرد باشند. 

دوستان و بستگان نزدیک که از ویژگی های مطلوب برخوردار نباشند ممکن است با نظرات و گاه با پوزخندها و تمسخرهایشان شما را به دردسر بیندازند. بسیاری از اشخاص تحت تاثیر گفتار جاهلانه ی دیگران و یا تحت تاثیر تمسخرهای آنها  امکان موفقیت خود را از دست داده اند".

در کنار این توصیه ها هیل از خواندگان می خواهد تا مراقب باشند و دهان خود را هم نزد دیگران باز نکنند. او خواننده هایش را به سکوت دعوت می کند زیرا با حرف زدن بیش از اندازه، دیگران از نقشه ها و اهدافتان مطلع می شوند و ممکن است بر شما پیشدستی کنند.

تصویر 2: نقل قولی در فصل هشتم کتاب بیندیشید و ثروتمند شوید 

 

در تصمیم گیری سرعت  داشته باشید 

هیل برای تاکید هر چه بیشتر بر تاثیر سرعت در تصمیم گیری بر روی سرنوشت انسان، مثال هایی تاریخی را ارائه می کند. او از تصمیم هایی نام می برد که در بیشتر موارد، پای مرگ و زندگی اشخاص در میان بوده است:

"تصمیم لینکلن در انتشار اعلامیه برابری نژادی در شرایطی صورت گرفت که لینکلن می دانست احتمالا هزاران نفر از دوستان و طرفداران سیاسی بر او می شورند. تصمیم سقراط به نوشیدن جام زهر به جای سازش بر سر باوری که داشت تصمیمی شجاعانه بود ....

"تصمیم ژنرال رابرت لی در ماجرای جنگ شمال و جنوب تصمیمی شجاعانه بود زیرا او خوب این را می دانست که ممکن است کار به زیان او تمام شود و جان بسیاری دیگر را بر باد دهد. اعلامیه استقلال امریکا نیز از همین کیفیت برخوردار بود. مردانی بدون پول، بدون نیرو و سرباز توانستند استقلال امریکا را از انگلیس اعلام کنند..."

خواسته خود را مشخص کنید

اما گام سومی که باید برای تصمیم گیری برداشت این است که ابتدا خواسته خود را مشخص کنید. به گفته هیل:

" کسانی که قاطعانه تصمیم میگیرند از خواسته خود اگاهند و اغلب به این خواسته خود می رسند. رهبران در هر بخش از زندگی تصمیمات صریح و قاطع می گیرند. این یکی از دلایل رهبر بودن آنهاست. دنیا از روی عادت به اشخاصی که گفتار و کردارشان نشان می دهد به کجا می روند، روی خوش نشان می دهد". 

فیلم بیندیشید و ثروتمند شوید با الهام از کتابی به همین نام در سال 2017 ساخته شد. این اثر با دوبله حرفه ای فارسی هم اکنون در سایت رسابوک در دسترس علاقمندان قرار دارد.           

اشتراک گذاری:

پیامها